Author name: d.duszenko@young-pros.com

Budynek biurowo-usługowy „Nowy Targ” we Wrocławiu

Jedna z ostatnich realizacji firmy Pebek w zakresie nietypowych elewacji budynek biurowo- usługowy NOWY TARG mieszczący się we Wrocławiu. Wykonana elewacja to prefabrykaty betonowe wyprodukowane z białego betonu architektoniczne, uszlachetnione metodą piaskowania. Zamierzeniem tej metody jest usunięcie wierzchniej warstwy betonu w celu  odsłonięcia kruszywa. Recepta mieszanki betonowej została zaprojektowana tak aby beton po stwardnieniu spełniał wymagane parametry wytrzymałościowe i trwałościowe.  Uszlachetnienie poprzez piaskowanie …

Budynek biurowo-usługowy „Nowy Targ” we Wrocławiu Więcej »

Hala Koszyki Warszawa

Rewitalizacja Hali Koszyki w Warszawie –  spółka miała możliwość dostarczyć śrutowane betonowe płyty oraz siedziska w czterech odcieniach szarości. Efekt końcowy to doskonałe połączenie industrialnego, minimalistycznego designu z funkcjonalnością nowo powstałej Hali. W chwili obecnej Hala Koszyki to miejsce, które po wielu latach stało się tętniącym życiem obiektem, do którego każdego dnia przychodzą tysiące osób, by spotkać się i miło spędzić czas. KLIENT: Grifin Real …

Hala Koszyki Warszawa Więcej »

Jamrozowa Polana Hotel & Browar Duszniki Zdrój

Urokliwy Hotel położony w jednej z najpiękniejszych części Dusznik-Zdroju – na rozległej polanie wśród szczytów Pogórza Orlickiego, skąd rozpościerają się rozległe widoki na zbocza pobliskiego Zieleńca. Teren wzbogacony został przez projekt nawierzchni, w którym wykorzystana została szlachetna kostka spółki PEBEK w odcieniu labrador beż i czekoladowym. Dobrana kolorystka nadaje ciepły i przyjemny charakter miejscu jednocześnie wpisując się w otoczenie świerkowych lasów.   KLIENT: Jamrozowa …

Jamrozowa Polana Hotel & Browar Duszniki Zdrój Więcej »

Bulwar Politechniki Wrocławskiej

Projekt wpisuje się w realizowany w ostatnich latach we Wrocławiu program koncentracji życia miejskiego wzdłuż nabrzeża Odry. Promenada zapewnia dziś dostęp do rzeki studentom i pracownikom uczelni, ale także jest otwarta dla mieszkańców miasta i turystów. Brzeg został zagospodarowany tak, by umożliwić łatwe cumowanie małych jednostek. W ramach inwestycji powstały też utwardzone ścieżki wykonane ze szlachetnej kostki brukowej spółki, bulwar wzbogacony został również …

Bulwar Politechniki Wrocławskiej Więcej »

Muzeum Ziem Zachodnich Wrocław/ Zajezdnia ul.Grabiszyńska

Zajezdnia przy ul. Grabiszyńskiej to niezwykłe miejsce opowiadające o skomplikowanej historii miasta Wrocław.  Zajezdnia po raz kolejny się zmieniła. Zagościły tu wystawy, warsztaty edukacyjne, wydarzenia kulturalne, projekty artystyczne. Hala zajezdni odzyskała swój dawny blask, a całe otoczenie zmieniło się z pożytkiem, nie tylko dla okolicznych mieszkańców, ale wszystkich odwiedzających. Spółka miała możliwość dołączyć do projektu umieszczając  w nim wysokiej jakości materiał. Wykorzystano  kwadratowe betonowe siedziska, …

Muzeum Ziem Zachodnich Wrocław/ Zajezdnia ul.Grabiszyńska Więcej »

Wyspa Daliowa Wrocław- nietypowe siedziska „boomerang”

Znajdująca się w samym centrum Wrocławia, przy Ostrowie Tumskim oraz moście Piaskowym, niedostępna i zapomniana dotąd wyspa została poddana gruntownej rewitalizacji. Metamorfozę wyspy dopełniają betonowe elementy małej architektury, które wykonane zostały przez spółkę na specjalne zamówienie inwestora. Kształty elementów nadają płynności i scalają przestrzeń. Teren stał się otwartą przestrzenią do spotkań i organizacji wydarzeń. KLIENT: Gmina Wrocław Zarząd Inwestycji Miejskich PROJEKT: …

Wyspa Daliowa Wrocław- nietypowe siedziska „boomerang” Więcej »

Astro Centrum Chełmiec

Budynek Astro Centrum w Chełmcu to kolejna inwestycja, której elewacja wzbogacona została w wysokiej jakości materiał spółki. Do realizacji elewacji Pebek wykonał ok 1200 szt. białych płyt trawertynowych o wymiarach m.in. 200*60 , 165*60 cm. Betonowe prefabrykaty, dzięki zastosowaniu włókna jako zbrojenia rozproszonego, posiadają grubość tylko 3,5 cm. Jednolity biały kolor oraz struktura trawertynu to niezwykłe atuty nowo powstałego budynku. KLIENT: . PROJEKT:. REALIZACJA:.

Bulwar Xawerego Dunikowskiego Wrocław

Kształt terenu opracowania daje możliwość w każdym jego punkcie obserwację linii brzegowej, wody oraz przeciwległej panoramy. Zaproponowane przez projektantów formy w sposób naturalny podążają za linią brzegową. Powierzchnię terenu potraktowano w sposób rzeźbiarski – projektując różnicę poziomów. Zejście na nabrzeże zaprojektowano w postaci betonowych tarasów i ramp wykonanych przez spółkę. KLIENT: Gmina Wrocław Zarząd Inwestycji Miejskich PROJEKT: Piotr Żuraw REALIZACJA:Park-M

Liceum Ogólnokształcące nr V we Wrocławiu

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu to nowoczesny obiekt o nietypowej elewacji i dużych przeszkleniach. Spółka miała możliwość wzięcia udziału w realizacji dostarczając wysokiej jakości materiał w postaci płyt elewacyjnych w kolorach bieli, szarości i antracytu, które są doskonałym uzupełnieniem nowoczesnej bryły budynku. Dodatkowym elementem wprowadzonym przez spółkę na teren Liceum są wygodne i niecodzienne siedziska typu Sfera w dwóch wariantach „mono” oraz „trio”, które wpisują się w charakter oraz przeznaczenie miejsca. …

Liceum Ogólnokształcące nr V we Wrocławiu Więcej »

BEZPŁATNY PROJEKT